Let's meet

"...Their fruit will be used for food and their leaves for medicine."

Ezechiel 47:12

Lockdown tips voor moeders

Het ziet ernaar uit dat we komende weken nog thuis zijn met de kinderen. Hoe gaat dat bij jou? Heb je een ritme/structuur gevonden? Of is er veel onrust en strijd?

De afgelopen periode besefte ik me steeds meer dat het zo belangrijk is om thuis een goede en veilige sfeer te creëren. Ook voor kinderen is het een rare en onzekere tijd, wat soms frustratie met zich meebrengt. We mogen daar ruimte aangeven en tegelijkertijd handelen vanuit rust en een diep vertrouwen op God.

Bij ons is veel meer rust dan bij de 1ste lockdown (met hier en daar een uitschieter;)). Ik ben namelijk een aantal dingen anders gaan doen. En die deel ik graag met je:

  • Bespreek met je man een goede planning wie wanneer werkt. En wie welke schooltaken oppakt met de kinderen. Dit schept duidelijkheid voor iedereen.
  • Zorg voor een duidelijke planning en structuur. Zo weten de kinderen waar ze aan toe zijn en jijzelf ook. Wij houden zoveel mogelijk het schoolritme aan.
  • Ga iedere dag met de kinderen naar buiten. Frisse lucht is goed voor het immuunsysteem, verhoogt de concentratie en maakt je helderder in je hoofd.
  • Spreek iedere dag minimaal 3 dingen uit waar je dankbaar voor bent, of schrijf ze op. Dankbaarheid geeft vreugde en blijdschap. En laat je je zegeningen zien.
  • Zorg dat je gezonde voeding tot je neemt en genoeg water drinkt. Van suiker en te veel koolhydraten word je moe en futloos. Goede voeding maakt je fit, krachtig en vitaal.
  • Gebruik essentiële oliën om je lichamelijk en geestelijk te ondersteunen. Bij mezelf merk ik dat dit echt verschil maakt. Ik gebruik de oliën o.a. voor meer ontspannenheid, focus en rust in mijn hoofd!
  • Plan tijd in voor jezelf. In mijn vorige post deelde ik daar wat van. Deze tijd is zo waardevol en kostbaar. Tijd voor jezelf. Tijd met God. Tijd om op te laden. Probeer dit wekelijks te plannen. Hoeft niet een hele middag. Kan ook een uurtje zijn. Maar zo belangrijk.

Put God first… Dit is van de reeks tips voor mij de belangrijkste. De dag beginnen met God (al is het maar kort). Het gaat je helpen om met nieuwe kracht en moed de dag door te komen. Hij zal je helpen.

Reply...

Reageren op de blog

Deel deze blog: