Let's meet

"...Their fruit will be used for food and their leaves for medicine."

Ezechiel 47:12

Rust in huis

Al als jong meisje wilde ik moeder worden. Heerlijk leek het me van die kleine koters om me heen. En nu ben ik het. Moeder van 3. Ik kan er zo ontzettend van genieten, maar jeetje het kan ook wel heel veel geduld, energie en inspanning van je vragen. Om wat meer rust in huis te krijgen, geef ik je een paar tips waar ik zelf veel baat bij heb.

Toen ik mijn eerste twee kinderen kreeg (Manuel en Lise) werkte ik 28 uur voor een baas. Men wat was dat een uitdaging om thuis dan ook alles draaiende te houden. Vooral ook omdat ik een behoorlijk eind moest reizen naar werk. Sinds ik niet meer werk voor een baas, merk ik dat er nog zoveel meer rust bij mijzelf en bij de kinderen is gekomen. Ik werk nog wel. Maar deel nu mijn eigen tijd in en kan vrijwel altijd inspringen als er iets is. Heerlijk!!

Tip 1 voor rust in huis: Opruimen

  • Zorg voor niet te veel spullen/speelgoed in huis. Hoe minder je hebt, hoe minder je hoeft op te ruimen. Veel spullen zorgen vaak voor onrust in je hoofd. En kinderen worden echt creatiever als ze minder hebben om te spelen. Soms denk ik weleens. Hoe meer we hebben… Hoe meer we willen… En hoe meer we ons vervelen. Dus ga je huis door. En ruim lekker op. Maak er een leuk project van met je kinderen om het speelgoed uit te zoeken. En leg ook uit waarom je het doet. Je kunt het speelgoed brengen naar een speelgoedbank voor kinderen die veel minder hebben. Wij zijn momenteel van boven naar beneden aan het ontspullen. Het kost tijd en energie, maar het ruimt letterlijk en figuurlijk heel veel op.

Tip 2 voor rust in huis: Begraaf de strijdbijl

  • Als ouders kunnen wij soms heel resoluut zijn in ons nee zeggen. Maar moeten we niet meer onze grenzen aangeven en dat een kind daarin wat vrijer kan bewegen? En als ze dan zelf een beslissing maken, die misschien niet heel handig is, maar verder geen kwaad kan. Dan komen ze daar zelf snel genoeg achter. Geef je kind wat meer de ruimte in plaats van constant de strijd aan te gaan door nee te zeggen. Je zult zien dat je zelf meer rust ervaart en je kind ook beter gaat snappen wat gevolgen kunnen zijn van zijn eigen beslissingen.

Tip 3 voor rust in huis: Gebruik essentiële oliën

  • Je had natuurlijk al door dat ik groot fan ben van essentiële oliën. Maar wist je dat essentiële oliën een sterke invloed kunnen hebben op je emoties? En dus ook op dat van je kinderen. Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat geur een positieve invloed heeft op je emoties en humeur.

Reageren op de blog

Deel deze blog: