Let's meet

"...Their fruit will be used for food and their leaves for medicine."

Ezechiel 47:12

God ziet jou

Soms lijkt het net of ik tegen het plafond aan het bidden ben. Dat er dingen in mijn leven gebeuren en het net lijkt of God er niet is. Dat ik me alleen en verlaten voel en mijn hoofd vol met vragen zit. Zoekend naar een antwoord. 

En toen las ik het verhaal van Hagar. Hagar die zwanger werd van Abram, omdat Sarai geen kinderen kon krijgen. Hagar die hoogmoedig werd tegenover Sarai en zich misdroeg. Hagar die uiteindelijk door Sarai werd geslagen en daardoor de woestijn in vluchtte. 

En daar in die woestijn. De woestijn waar ik me regelmatig bevind. Omdat ik me weer hoogmoedig gedroeg. Omdat ik koppig was en niet wilde luisteren. Omdat ik dacht dat mijn keuze de beste keuze zou zijn. Daar kwam God naar Hagar toe. God hoorde haar nood. Hij gebood haar om terug te gaan naar Abram en Sarai en zich dienstbaar op te stellen, zoals ze altijd had gedaan. 

Het mooie vind ik dat ze de put waar God tegen haar sprak Beer-lahai-roi heeft genoemd. Dit betekent Put van de levende God die mij ziet. Hagar voelde zich gezien door God. Hij sprak tegen haar heel persoonlijk. En Hij wist precies in welke nood ze zat. 

En God ziet ook in welke situatie jij zit. Hagar zondigden. Maar God liet haar niet los. Juist toen zij zich voelde vergeten en verlaten. Pijn gedaan door mensen waar ze van hield. En zich helemaal alleen voelde. Toen kwam God om heel persoonlijk tot haar te spreken. Ook jij mag daarop vertrouwen. We maken allemaal fouten. We komen soms in moeilijke situaties. God is daarbij. Hij spreekt tot jou op het juiste moment. Zorg ervoor dat je hem de ruimte geeft om te spreken en dat je oren geopend zijn. 

Gebed 
Heer, ik moet weten… dat wat u me ook wilt leren in deze omstandigheden. Dat U mij ziet. Laat mij weten dat U me ziet in mijn pijn, worstelingen en schaamte. Dat U mijn zwakte kent en dat niet tegen mij gebruikt. Heer wilt u mij ontmoeten in de woestijn waarin ik me bevind. Wilt U komen om Uw levende water over mij uit te storten. 

Reply...

Reageren op de blog

Deel deze blog: