Let's meet

"...Their fruit will be used for food and their leaves for medicine."

Ezechiel 47:12

Lavendel voor huid, stress en slaap

Lavendel is misschien wel een van de meest bekende en gebruikte essentiële oliën. En ook hier thuis zet ik hem veel in, het is namelijk echt een hele fijne en veilige olie om te gebruiken bij (kleine) kinderen. De toepassingen om lavendel te gebruiken is oneindig… zowel voor lichaam als geest. Wellicht ben je er bekend mee dat Lavendel een rustgevende werking heeft, maar deze olie doet nog veel meer:

Lichamelijk:
🌿 Lavendel is het geweldige olie voor de huid. Hij kalmeert, verzacht en voedt de huid en ondersteunt bij vele huidongemakken (ook bij baby’s). Meng hem door een neutrale bodycrème of met een neutrale draagolie.
🌿 Lavendel is geweldig bij seizoen bedreigingen (zoals hooikoorts). Druk met je duim een druppel lavendel tegen je gehemelte bij klachten.
🌿 Lavendel kan hoofdpijn verzachten. Breng aan achter in je nek en op je slapen.

Emotioneel:
🌿 Lavendel ondersteunt bij stress. Hij helpt het lichaam te ontspannen en vermindert de aanmaak van cortisol (het hormoon dat het lichaam aanmaakt bij (langdurige) stress).
🌿 Lavendel kun je goed inzetten als je onrustig slaapt. Een druppeltje op je polsen of kussen helpt het lichaam om te ontspannen en kalmeert de geest.

Een van mijn favoriete diffuser blends bij het slapen is: 2 druppels lavendel, 2 druppels frankinsence en 2 druppels cedarwood.

Ken je lavendel nog niet? En zou je hem graag een keer willen proberen? Stuur me dan een berichtje.

Reageren op de blog

Deel deze blog: