Let's meet

"...Their fruit will be used for food and their leaves for medicine."

Ezechiel 47:12

Met olie in balans?!

Met olie in balans?!

Zou het echt kunnen dat essentiële oliën ons kunnen helpen om balans te vinden in deze drukke maatschappij? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch zijn er heel veel mensen die hier baat bij hebben (including myself). In een maatschappij waar we zoveel moeten, waar de druk onwijs hoog is. Kan de Balance of de Peace olie je helpen om rust te vinden.

 In een van mijn vorige blogs kun je lezen over hoe essentiële oliën werken. Dat het intelligente oliën zijn en precies weten waar ze in het lichaam hun werk moeten doen. Als je weet hoe het werkt, dan snap je ook dat een olie zowel op lichamelijk als geestelijk gebied heel veel kan betekenen. Twee van mijn favoriete oliën zijn de Peace en Balance.

Peace olie

Samenstelling:

 • Vetiver – werkt kalmerend bij angst, stress, bezorgdheid en een goede nachtrust
 • Lavendel – geeft rust en vrede
 • Ylang Ylang – helpt om te kalmeren en te ontspannen
 • Frankinsence – helpt je om in de aanwezigheid van God te komen
 • Clary Sage – rustgevend en om hormonaal in balans te komen
 • Marjolein – vermindert stress en bevordert rust en vrede
 • Spearmint – emotionele blokkades op te heffen

Zoals je ziet allemaal oliën die passen om een diepe emotionele rust te vinden. Deze olie kan je helpen om meer vertrouwen in het leven te krijgen. Om te vertrouwen op goede dingen en niet alleen naar het negatieve te kijken. Veel mensen weten niet meer wat echt diepe rust en vrede is. Iedereen holt maar door en verwachten van alles van zichzelf. Controle houden en doorgaan. Ook bij kinderen die angst hebben om te presteren, bijvoorbeeld tijdens een schooltoets werkt deze olie erg goed. Peace helpt je om diepe rust te ervaren.

 Balance olie

Samenstelling:

 • Spar – zorgt voor harmonie en openheid en helpt om te aarden
 • Ho-hout – rustgevend, relaxerend en geeft een gevoel van vriendelijkheid en vrede
 • Blue Tansy – helpt bij gevoelens van woede en onrust
 • Frankincense – helpt je om in de aanwezigheid van God te komen en een positieve houding te ondersteunen
 • Kamille – verlicht nerveuze en emotionele spanningen

Balance helpt je om terug te komen bij jezelf. De olie kan goed ondersteunend werken bij angst, vermoeidheid, depressie, hyperactiviteit en opvliegers (icm clary sage of pepermunt). Gebruik de olie om rust te krijgen, om je meer geaard te voelen. Om meer aanwezig te zijn in het hier en nu.

De twee hoofdingrediënten zijn bomen. Bomen met grote wortels. Deze wortels houden de bomen overeind en laten ze stevig staan op de grond. Bomen kennen geen haast, maar kennen ook hun seizoenen. En in iedere seizoen blijven ze overeind staan. Deze krachtige olie kan ook jou helpen om diep te gronden en je vanuit daar in beweging te komen om je doelen te bereiken.

 1. Hi, this is a comment.
  To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
  Commenter avatars come from Gravatar.

Reageren op de blog

Deel deze blog: